Wereldberoemd in heel Zaandam

 

Sate Ayam (kip-saté) begint met een goed stuk kippenvlees. Uiteraard is dat geen plofkip. De kip wordt in dunne stukjes gesneden en wordt daarna gekruid en gemarineerd.

Om het lekkerste resultaat te krijgen blijven de stukjes kip een hele nacht in een speciale  kruidige marinade staan, zodat de bijzondere Indonesische smaak tot diep in het vlees te proeven is.

De volgende dag worden de stukjes satévlees aan de bamboe satéstokjes geprikt.

Omdat kip van zichzelf een redelijk neutrale smaak heeft, is het resultaat een heerlijke saté, met een duidelijke maar niet overheersende kruidensmaak. Ook kinderen zijn er dol op!

Als u nog nooit echte Indonesische saté geproefd heeft, dan is dit waarschijnlijk de beste keuze om het eens te proberen.

 

Lekker met pinda-saus

Kip-saté kunt u eten bij allerlei gerechten zoals uiteraard rijst en stokbrood. Bent u dol oppindasaus sausjes, dan zult u de bijgeleverde saus van Kecap met gesnipperde ui zeker waarderen. Veel mensen denken bij kip-saté meteen aan de combinatie met pinda-saus. Dat is inderdaad een overheerlijke combinatie die ik zeker kan aanbevelen.

In de toko of supermarkt zijn veel verschillende soorten pinda-saus verkrijgbaar. De keuze daarvan is afhankelijk van uw eigen voorkeur. Tegen een geringe meerprijs kan ik op verzoek mijn favoriete pindasaus meeleveren.

 

Prijzen & Bestellen
Mogelijkheid 1

Saté gekoeld meenemen om zelf te bereiden op BBQ of grillplaat.

Kip-saté (Sate Ayam)
- € 5.45 voor 10 stokjes
Lam-saté (Sate Kambing)
- € 8.45 voor 10 stokjes


Mogelijkheid 2

We bereiden de saté voor u op de gourmetplaat. U hoeft er alleen maar van te genieten.

Kip-saté (Sate Ayam)
- € 6.45 voor 10 stokjes
Lam-saté (Sate Kambing)
- € 9.45 voor 10 stokjes


Saté-saus

Saté-saus wordt geleverd in porties van 0.35 liter. Deze saté-saus is erg lekker bij de kip-saté, maar bij de lam-saté is het niet aan te raden.

Saté-saus
- € 3,50 per portie 0.35 l.


Bestellen

Ik werk uitsluitend met verse ingredienten, dus bestellingen minimaal een werkdag van te voren door middel van het bestel-formulier. Na ontvangst van uw bestelling krijgt u zo spoedig mogelijk een bevestiging. Telefonisch bestellen kan ook. Wilt u een levering op dezelfde dag? Bel dan even of het mogelijk is!


Bestellen


Betaling

Uitsluitend contant bij aflevering. Bij een grote bestelling kan ik een aanbetaling van 25% vragen. 


Aflevering

Op werkdagen dient U de sate zelf te komen afhalen. 's Avonds en in het weekend is bezorgen mogelijk voor bestellingen van meer dan    € 50,-

(alleen in Zaandam en Koog aan de Zaan)