Sate Kambing wordt gemaakt van een eerste klas lamsbout. Het wordt in fijne stukjes gesneden, die daarna een hele nacht in de kruiden en marinade gaan.
Lamsvlees heeft van zichzelf een heerlijke, stevige smaak, zonder dat het de overheersende geur heeft van schapen- of geitenvlees.
Door te kiezen voor een speciale marinade met echte Indonesische kecap als basis, wordt de smaak van deze sate kambing onweerstaanbaar. Ik hoop dat u het niet erg vindt, dat ik mijn geheim niet verklap.
Sate kambing kan gegeten worden met gewone witte rijst of lontong, maar het smaakt ook heel lekker met westerse bijgerechten zoals stokbrood.
Blijf er bij voor het beste resultaat
Het is belangrijk dat u de saté regelmatig omdraait op de barbecue. Het is voor lamsvlees niet heel erg als het nog een beetje rood is van binnen, maar het is altijd aan te bevelen om het vlees goed door te garen.
De kecap marinade kan vrij snel zwart aanbranden, wat het aanzien van de saté niet ten goede komt. Blijf dus bij uw barbecue, en draai het vlees regelmatig.
Het lekkerst met kecap-saus
Het is af te raden om sate kambing te eten met pindasaus. Dat combineert gewoon niet lekker.
Saté kambing is het lekkerst met kecap-saus erbij. Als de saté van de barbecue komt, even de saus met gesnipperde rode- of witte ui erover, en u bent klaar om te genieten. Sjalotjes in plaats van ui smaakt nog beter.
Heeft u de smaak van kecap te pakken? Laat u dan niet verleiden om kecap te kopen van het huismerk van uw supermarkt, maar laat u informeren bij een echte Indonesische toko.